top of page

Odběr zeleniny v zimním období

Zima je tichá kapitola přírody. Ve chvílích, kdy země odpočívá, zůstávají jen ty nejodolnější plody. Naše zimní úroda zeleniny je oslavou této síly – sladké kořeny, křehké listy, intenzivní chutě formované mrazem. Zimní KPZka je více než jen zelenina; je to příběh zelináře, který s pokorou a péčí přináší to nejlepší z přírody v jejím nejklidnějším ale i  nejintenzivnějším období.

Zimní podíl zeleniny

  • Cena bedýnky: 500 kč / podíl (celkem 5 000 Kč / 10 podílů)

  • Obsah: 7 druhů plodin v jednom závoze

  • Vyvážené podíly: Polovina kořenové - naskladněné zeleniny (brambory, dýně, mrkev...) a polovina čerstvé zelené listové zeleniny a bylinek.

  • DEN: Čtvrtek odpoledne (přesný čas závozu na jednotlivá místa bude upřesněn v 2. prosincovém týdnu)

  • Frekvence a termíny vyzvednutí: Celkem půjde o 10 odběrů. Začínáme ve čtvrtek 18.12. 2025, další závoz po Novém roce bude 8. 1. 2026,  následně: 22. 1., 5. 2., 19. 2., 12. 3., 19. 3., 26. 3., 9. 4. a 23. 4. 2026. Může se stát, že některý termín jarního závozu bude s týdenním rozestupem (nevíme, jaké bude jaro a teplota na jaře umí s růstem zeleniny velmi zahýbat). 

Konkrétní plodiny jež můžete v zimě očekávat jsou brambory, dýně, mrkve , kadeřávek, pórek, cibulku, salátový mix, čekanky, ředkve vodnice, kapustu, mangold, kopr, koriandr, petrželku, špenát, ředkvičky, chřest apod.

Zeleninu, kterou nejsme schopni vypěstovat či uskladnit, bude v podílech od jiných ekologických farem.

Odběrná místa:

Dobřichovice

(Bezobalový obchod Pendula, 5. května 44, Dobřichovice)

Winter-Squash-822x1024.png

Radotín 

(Pinia - zdravé potraviny, Věštínská 1542/8, 153 00, Praha 16 - Radotín)

Praha 7

(Komunitní centrum Přístav 7, Přístav 24)

Praha 4

(Bezobalový obchod Nebaleno, Jaromírova 495/16)

Černošice
ulice V Olšinách, Vráž

Řevnice
ulice Žižkova

1759696521664_edited_edited.jpg
zimni_podil1.jpeg

Co loňští odběratelé zimní zeleniny nejvíce oceňovali?

​Zelené "lupení" všeho druhu, netradiční fialovou mrkev

Čerstvé lístky do salátu, pórek, mrkev, koriandr, chřest ...

Pěstování bez chemie, čerstvost. Nutilo mně to jíst více zeleniny :)

Dostupnost od bytu, čistotu a krásu salátů a špenátu, různorodost

Čerstvou zeleninu během zimy, pestrý výběr, bylinky

Druhová pestrost, české saláty v zimě

čerstvé bio jídlo, zajištění stálé dodávky vitamínů a vlákniny, kterou prostě musíme spotřebovat (sníst). Vařit z toho, co je momentálně k dispozici tak, jako se to v minulosti vždycky dělalo. Kombinovat zeleninu a vymýšlet nové druhy jídel i s pro mě exotických druhů.

bottom of page